Η πλειοψηφία των ελληνικών  σπιτιών χρησιμοποιεί ως βασικό μέσο θέρμανσης το πετρέλαιο. Για τη ακρίβεια χρησιμοποιούν απαρχαιωμένους λέβητες των οποίων η ήδη χαμηλή απόδοση  λόγω παλαιάς τεχνολογίας γίνεται ακόμη χαμηλότερη. Επιπλέον η έλλειψη συντήρησης , μια συντήρηση απαραίτητη επί της ουσίας κάθε χρόνο ασχέτως αν πολλοί επιλέγουν να το αγνοούν και να μην το συνυπολογίζουν στα ετήσια έξοδα θέρμανσης , επιβαρύνει  ακόμη περισσότερο την πτώση της θερμαντικής απόδοσης.

Τέλος να σημειώσουμε πως το ενεργειακό αποτύπωμα από πλευράς οικολογίας αυξάνεται κάθε χρόνο και με κάθε χρήση. Όλα αυτά ισχύουν και τους παλαιούς και για τους νέας τεχνολογίας  λέβητες.

Μέχρι εδώ τα πράγματα μοιάζουν κάπως δυσοίωνα. Όχι, είναι η απάντηση. Για την ακρίβεια όχι πια. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια το πετρέλαιο ήταν όντως μονόδρομος. Πλέον όχι.

Πάμε να δούμε κάποιες από αυτές.

Αυτή η εναλλακτική έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα. Το εμφανές είναι ότι εξοικονομείς αρκετά χρήματα . Η επιλογή του ξύλου σαν καύσιμη ύλη είναι σαφώς οικονομικότερη (και πιο καθαρή) από το πετρέλαιο. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Η απαράμιλλη αίσθηση ζεστασιάς που μπορεί να σου προσφέρει ο ήχος ενός ξύλου που καίγεται σιγά σιγά. Αυτές οι σπίθες ζεσταίνουν το σπίτι και ταυτόχρονα μας προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας.

Ενεργειακή Σόμπα Ξύλου Fulvia La Nordica

Ενεργειακή Σόμπα Ξύλου Fulvia La Nordica

Παρόμοιας λογικής με την κλασσική σόμπα ξύλου η σόμπα πέλλετ είναι μια πιο μοντέρνα προσέγγιση στην παραδοσιακή θέρμανση. Διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά της κλασσικής σόμπας όπως η αίσθηση της ζεστασιάς μέσω της παρουσίας στο χώρο ενός αντικειμένου που αποτελούσε επί χρόνια σημείο αναφοράς μέσα στο σπίτι το χειμώνα φέρει καταφέρνει να μας ζεστάνει με μια τεράστια ενεργειακή απόδοση της τάξης ακόμα και του 90% . Αποτελεί επίσης έναν εξαιρετικά καθαρό και οικολογικό τρόπο θέρμανσης. Ειδικά σε αυτόν το τομές οποιαδήποτε σύγκριση με τους μηχανισμούς πετρελαίου τους θέτει εκτός συναγωνισμού.

Σόμπα Pellet Καλοριφέρ - Νερού Duchessa Idro Steel La Nordica Extraflame

Σόμπα Pellet Καλοριφέρ – Νερού Duchessa Idro Steel La Nordica Extraflame

Αν κάποιος δίνει σημασία στα αισθητικά στοιχεία ενός σπιτιού και κυρίως προσπαθεί να συνδυάσει το λειτουργικό με το ποιοτικό και αρτιστίκ ύφος και στυλ τότε η ιδανική λύση είναι το τζάκι. Όχι το παλαιού τύπου ενεργοβόρο , μη λειτουργικό τζάκι αλλά τα νέου τύπου ενεργειακά τζάκια που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως μονάδες θέρμανσης ικανές να δημιουργήσουν μια ζεστή  ατμόσφαιρα σε όλο το σπίτι. Εδώ όμως δεν μιλάμε απλά για μία αλλαγή ενός θερμαντικού σώματος με ένα άλλο.

Ενεργειακή κασέτα τζακιού αερόθερμο Inserto 70 L Ventilato La Nordica

Ενεργειακή κασέτα τζακιού αερόθερμο Inserto 70 L Ventilato La Nordica

Επιλέγοντας το ενεργειακό τζάκι κάνετε μια αλλαγή στυλ και αισθητικής αναβάθμισης. Πλέον το σπίτι θα έχει ένα κόσμημα μέσα στο σαλόνι του που όχι μόνο θα σας ζεσταίνει επαρκώς και οικονομικά αλλά θα σας προσθέσει και μια νότα πολυτέλειας στο σαλόνι σας, στο σπίτι σας, στη ζωή σας.

Ήρθε η ώρα να προβούμε σε μία αλλαγή. Σε μια ενεργειακή ανεξαρτησία. Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις που δείχνουν πως το πετρέλαιο έχει πλέον κάνει το κύκλο του. Νέες επιλογές υπάρχουν και το θετικό είναι πως όχι μόνο είναι οικονομικότερες αλλά είναι και πιο ποιοτικές.

Και να μην ξεχνάτε ότι μπορεί το να ζεσταίνω το χώρο μου είναι αναγκαστικό λόγω κλιματολογικών συνθηκών το πώς θα το πράξω όμως αυτό είναι δικαίωμα και επιλογή δική μου. Τώρα πλέον ξέρεις.