Ο όμιλος La Nordica-Extraflame προσχώρησε στην εθελοντική πιστοποίηση Καθαρός Αέρας, τη νέα πιστοποίηση ποιότητας προϊόντων για τη θέρμανση ξύλου και pellet.

Το έργο περιλαμβάνει μια επιτροπή πιστοποίησης αποτελούμενη από την ENEA, το LEGA ENVIRONMENT, την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, συντονισμένη από την AIEL, την ιταλική ένωση Agroforestal Energies. Για την ένδειξη της πιστοποίησης, σε κάθε προϊόν εμφανίζεται το συγκεκριμένο εικονίδιο με τη χρήση μιας αυξανόμενης βαθμολογίας από 1 έως 4 αστέρια με βάση την απόδοση των προϊόντων από άποψη υψηλότερης απόδοσης και χαμηλότερων εκπομπών θα επιτρέψει σε κάθε χρήστη να αναγνωρίσει τις ιδιότητες της σόμπας που αγοράζει την πλήρη τήρηση των πλέον περιοριστικών τεχνικών παραμέτρων και ενδείξεων σχετικά με τις εκπομπές στο περιβάλλον. Ως εκ τούτου, η Clean Air δεν αποτελεί απλή απάντηση σε προσωρινά ενδεχόμενα υπέρβασης των ορίων εκπομπών σε περιορισμένη περίοδο του έτους σε συγκεκριμένη περιοχή ή περιοχή, αλλά αποτελεί πραγματική εγγύηση για τους καταναλωτές σε όλη την Ιταλία ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, την υγεία και το περιβάλλον με βάση τους ακρογωνιαίους λίθους της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της σαφήνειας. Ως εκ τούτου, η Clean Air δεν αποτελεί δήλωση, αλλά διαρθρωμένη πιστοποίηση στη διαχείριση και αυστηρό και αμερόληπτο έλεγχο των εκδοθέντων προϊόντων και πιστοποιητικών.

 

 

Γαλλικό εμπορικό σήμα του οργανισμού ADEME για το περιβάλλον και την ενέργεια. Τα προϊόντα “Flamme Verte”  (Πράσινη Φλόγα) εγκρίνονται εγγυώνται τις καλύτερες ενεργειακές επιδόσεις και το σεβασμό στο περιβάλλον

 

Ιταλικός Κανονισμός για την έκδοση περιβαλλοντικού πιστοποιητικού οικιακών θερμαντικών συσκευών βιομάζας στερεών καυσίμων (ταξινόμηση 1 έως 5 αστέρια)