Clean Glass Control. Πρόκειται για ένα σύστημα που μέσω μιας προκαθορισμένης διαδικασίας προθέρμανσης του αέρα αποτρέπει αποτελεσματικά τον σχηματισμό καταθέσεων στο τζάμι της πόρτας.

  Resistant Door at the Time. Οι πόρτες των προϊόντων κατασκευάζονται από χυτοσίδηρο (μαντέμι) υψηλής ποιότητας. Αυτό το υλικό ακόμα και όταν υποβάλλεται σε υψηλά θερμικά φορτία δεν παρουσιάζει διαστολές και τροποποιήσεις της φόρμας του. Σε αυτό το θέμα η πόρτα από χυτοσίδηρο εγγυάται  την απουσία προβλημάτων που σχετίζονται με τις παραμορφώσεις και κυρίως μια συνεχή στεγανότητα.

 Active System Combustion. Είναι ένα ιδιαίτερο σύστημα σύνδεσης που επιτρέπει την λήψη αέρα καύσης από έξω. Αυτό συνεπάγεται την άριστη απόδοση και τη μέγιστη ασφάλεια για το χρήστη.

 Bring the Breath into the Combustion. Σύστημα αεραγωγών που λαμβάνει από έξω φρέσκο αέρα για την καύση μεταφέροντας τον απευθείας στη συσκευή. Αυτό το σύστημα επιτρέπει την εγκατάσταση των προϊόντων ακόμη και στα μοντέρνα σπίτια με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον  καθιστά ασφαλέστερη τη χρήση της σόμπας αφού δεν καταναλώνεται το οξυγόνο του χώρου όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή αποφεύγοντας επίσης τις θερμικές απώλειες

Automatic Safety Device. Είναι μια συσκευή ασφαλείας για τη ξαφνική μείωση της θερμοκρασίας του νερού σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Επιτρέπεται έτσι η εγκατάσταση σε κλειστό δοχείο διαστολής μιας συσκευής στερεών καυσίμων. (ξύλο)

Η La Nordica-Extraflame, για την κατασκευή των πυρίμαχων τοιχωμάτων της εστίας, χρησιμοποιεί ένα ειδικό υλικό που ονομάζεται Nordiker. Το προϊόν αυτό, χάρη στη μεγάλη θερμική χωρητικότητα, επιτρέπει την επίτευξη υψηλών θερμοκρασιών στο θάλαμο καύσης μειώνοντας έτσι τις εκπομπές στο περιβάλλον.

 Power Radiant System. Σύστημα ανταλλαγής υψηλής απόδοσης μεταβίβασης της θερμότητας στο περιβάλλον. Ο κρύος αέρας, σε επαφή με την μεγάλη επιφάνεια που αντανακλά από χυτοσίδηρο, θερμαίνεται και ανεβαίνει προς τα πάνω δημιουργώντας ένα συνεχή κύκλο που λέγεται “κίνηση από μεταφορα”. Η αγωγή της θερμότητας διανέμει έτσι το ζεστό αέρα στο εσωτερικό του χώρου όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή σε σύντομο χρονικό διάστημα και βελτιστοποιώντας την απόδοση.