Πώς θα ζεσταθώ χωρίς ρεύμα?

 

Τα φετινά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική και στην Εύβοια ( που πλέον τείνουν να γίνουν μόνιμα ), η έντονη χιονόπτωση με τις ζημιές που επέφερε στο δίκτυο της ΔΕΗ, έφερε σε απόγνωση χιλιάδες κατοίκους.  Πολλές περιοχές δεν είχαν ρεύμα για έως 3 ή και 4 μέρες.  Αυτό είχε σαν συνέπεια να μείνουν χωρίς θέρμανση χιλιάδες νοικοκυριά, καθότι χωρίς ρεύμα δεν δουλεύουν οι λέβητες πετρελαίου, φυσικού αερίου ούτε τα κλιματιστικά κ αι οι αντλίες θερμότητας.

Τυχεροί στάθηκαν όσοι διέθεταν ενεργειακό τζάκι, ενεργειακή ξυλόσομπα ή ακόμα καλύτερα μασίνα ή ξυλόσομπα με φούρνο.

Το ενεργειακό τζάκι μπορεί να ζεστάνει ένα σπίτι από 80τμ έως και 150τμ ακόμα και χωρίς βεντιλατέρ, με φυσική ροή αέρα.  Οπότε με λίγα ξύλα που καταναλώνει ένα ενεργειακό τζάκι, εξασφαλίζουμε την θέρμανση ενός μεγάλου ή μικρού σπιτιού, ανεξαρτήτως εάν έχουμε ρεύμα ή όχι.

Ακόμα και στην περίπτωση που ένα σπίτι δεν διαθέτει καμινάδα για τζάκι, μια σύγχρονη ενεργειακή ξυλόσομπα μας εξασφαλίζει ξεκούραστα και με ασφάλεια τη θέρμανση μικρών ή μεγάλων χώρων.

 

 

 

Πιο τυχεροί βέβαια αυτοί που είχαν ξυλόσομπα με φούρνο.

 

 

ή μια μαντεμένια μασίνα

 

 

Μήπως τελικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τείνουν να γίνουν μόνιμα μας οδηγούν στο να εξασφαλίσουμε την σίγουρη θέρμανση που μας παρέχει το ξύλο;